Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Sjors Kiewiet

04-05-2017

Deze week stelden we zes vragen aan Sjors Kiewiet, programmeur bij het Bolwerk in Sneek. Lees meer over het werk van Sjors, zijn droom van een legendarisch punk-ska concert, het MadNes festival, en zijn trots als programmeur. 

Wie ben je?
Ik ben Sjors Kiewiet, sinds twee jaar programmeur van Poppodium Bolwerk in Sneek. Daarnaast organiseer ik met een paar vrienden MadNes Festival op Ameland. Ik ben opgegroeid op Ameland en leerde later als jonge punker mijn eigen concerten te organiseren. Vervolgens ging ik Kunsten, Cultuur en Media studeren op de Universiteit in Groningen en vanuit de college-banken bracht ik samen met een paar vrienden MadNes Festival naar een hoger level.

Voordat ik bij het Bolwerk kwam te werken was ik programmeur van Simplon en werkte ik als boeker bij het boekingskantoor Boombax. Ik heb daar bijzonder veel geleerd, ook om aan de andere kant van de onderhandelingstafel te zitten. Naast de gehele programmering van het Bolwerk, boek ik intiemere seated shows in de Noorderkerkzaal, dat is een prachtige kerk en zit aan de achterkant van het Bolwerk-gebouw vast. Ook ben ik eindverantwoordelijk voor de PR van het Bolwerk. Jaarlijks is er een festival genaamd VERS! dat plek biedt voor jong latent uit de regio, hier mag ik me ook mee bemoeien. 

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Ik was ongeveer 12 en ging naar de Heideroosjes in de Melkweg. Mijn zus had net haar rijbewijs en bracht me hier naar toe. Krezip stond in het voorprogramma als ik me niet vergis. De energie die ik daar bij een live show zag, deed me besluiten om meer met muziek te willen gaan doen.

Waar ben je als programmeur van het Bolwerk tot nu toe het meest trots op?
Lastige vraag natuurlijk, maar ik was erg blij met het boeken van Will And The People, maar ook de eerste Friese show van KRS-One (in zijn gehele loopbaan). In juni komt The Boxer Rebellion naar het Bolwerk, dat is vrij uniek voor een zaal als deze.  

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Ik zou graag nog eens Rancid willen programmeren, waarbij bassist Matt Freeman 's middags bas-clinics geeft en zanger Tim Armstrong na de show nog even akoestisch gaat jammen in het café. Niet echt realistisch, maar dromen mag toch?

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Ik denk dat ik dan iets in de grafische sector zou hebben gedaan, zolang het maar een creatieve basis heeft. Ik heb nog een oude zeefdrukmachine thuis staan. Zo nu en dan kriebelt het om dit op te pakken, maar wegens tijdgebrek staat dit op de lange baan.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt, die men wellicht niet 1-2-3 bij jou verwacht?
Het schijnt dat ik als peuter helemaal los ging op You Got It van Roy Orbison. Als je me hiermee wakker maakt kun je wel een ochtend-dansje verwachten denk ik. 


Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan...".