Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Lévi Smulders

27-11-2017 | Bron: VNPF

Deze week stelden we zes vragen aan Lévi Smulders, dance programmeur bij De Helling in Utrecht. Lees meer over zijn werkzaamheden, waarom zijn eerste concert een groot feest was en wat zijn gedroomde line-up is.

Wie ben je?
Lévi Smulders, dance programmeur bij De Helling in Utrecht. Ik ben kortweg gezegd verantwoordelijk voor al het programma wat zich na 11-en op De Helling afspeelt, boek daarnaast hier en daar avondvullend / live programma en bemoei me met de marketing van De Helling en mijn programma. Daarnaast coördineer ik het programma van Utrechts radioplatform Stranded FM, draai ik hier en daar plaatjes als El Maria, organiseerde ik in het verleden een hoop feestjes op verschillende plekken en werk ik als ‘cultureel stadsgeograaf' bij een onderzoeksbureau.

Wat was het eerste live/dance concert waar je ooit naartoe ging?
Ik kom uit een anarchistisch nest en was als kind aan huis bij het ACU. Daar heb ik toen een hoop bands gezien, waar ik me weinig bewust van kan herinneren. Wat ik me nog wel vaag kan herinneren is een optreden van de band van mijn vader (Judy Nylon) tijdens wat volgens mij de Blues Route was. Ik weet overigens niet zeker of het ook echt Judy Nylon was, want volgens mij bestonden ze toen helemaal niet meer. Hoe dan ook. Mijn eerste concert waar ik echt zelf heen ging was als ik het me niet vergis Cypress Hill in De Vloer (nu De Helling). Ik herinner me dat ik die avond voor het eerst heel erg stoned was, DJ Muggs en Sen Dog ontbraken, B Real met een hele grote waterpijp op het podium stond, er gratis tequila werd uitgedeeld en het heel warm en een groot feest was. Ik zal een jaar of 15 zijn geweest en vond het geweldig.

Waar ben je als programmeur van De Helling tot nu toe het meest trots op?
Ik werk hier nu krap 1,5 jaar en heb dus ook geen lange historie om uit te putten. Eigenlijk ben ik er het meest trots op dat ik bij kan dragen aan de verzelfstandiging van het podium waar ik toch een beetje ben opgegroeid. Er zijn al wel wat hoogtepuntjes voorbij gekomen. Ik kan er niet specifiek één kiezen, maar het is tof dat je in zo een korte tijd toch behoorlijk wat artiesten programmeert die hoog op je persoonlijke lijstje staan, waaronder Kuenta I Tambu, Dengue Dengue Dengue, Kahn & Neek en A Guy Called Gerald. Daarnaast hebben we binnenkort één van mijn favoriete dancehall acts staan: The Heatwave. Toen ik bij De Helling kwam werken had ik al in mijn achterhoofd dat het tof zou zijn om hun een keer op bezoek te hebben. Dat is best snel voor elkaar gekomen.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Een paar namen waarvan ik het heel tof zou vinden als ze De Helling aan zouden doen zijn Burial, Spice, Murlo, J. Hus, Wizkid, David Rodigan, DJ Deeon, Loxy & Ink en een Night Slugs en/of Fade To Mind label avond. De meesten hiervan zijn niet bijzonder realistisch omdat ze te groot of te onbekend zijn, helemaal niet meer optreden of niet (meer) relevant zijn, maar dromen kan geen kwaad denk ik. Ow, en Ghostface. En June Miller! Daarnaast lijkt het me ook heel tof om de komende tijd met De Helling meer de verbinding aan te gaan met de wijk om ons heen (die volop in ontwikkeling is) en de rest van de stad.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Ik ben stadsgeograaf en studeerde af op de wisselwerking tussen cultuur en stedelijke ontwikkeling. Daar doe ik naast mijn baan bij De Helling nog steeds wel wat mee, dus dat.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Ik heb een hoop guilty pleasures, maar van de meeste is het ook wel bekend dat ik dat tof vind en mag het eigenlijk geen guilty pleasure meer heten. Voor jump up (een subgenre van drum & bass, voor de leken) van Hazard of Clipz mag je me ’s nachts echter wakker maken, het liefst met een zwembad erbij. Bij nader inzien: misschien is dat wel niet onverwacht genoeg? Dan hardcore punk.

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan..."