Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Helma Wiebrecht

27-04-2017

Deze week stelden we zes vragen aan Helma Wiebrecht, programmeur bij P60 in Amstelveen. Lees meer over Helma’s werk, liefde voor ska en hoe trots ze is op haar poppodium in Amstelveen.

Wie ben je?
Helma Wiebrecht, woon in Amsterdam en ben 51. Geboren in Hippolytushoef en opgegroeid in Zaandam. Daar ontdekte ik Drieluik (wat later de Kade was, en nu Flux) toen ik 14 was en ben daar jarenlang vrijwilliger geweest. Ik vond dat zo onwijs leuk dat ik cultureel werk ben gaan studeren en vanaf toen heb ik altijd in poppodia gewerkt. Sinds 2001 ben ik zakelijk leider en programmeur van P60 in Amstelveen. Daarvoor heb ik lang in de Tagrijn in Hilversum gewerkt met heel veel plezier  (voorloper van de Vorstin). Daar ben ik als stagiaire begonnen. Ik zou ooit vier maanden ziektevervanging doen maar ben toen nooit meer weggegaan J. Na jaren de kleinschalige programmering gedaan te hebben, ben ik de concert en dance programmering/management gaan doen na het vertrek van zeer gewaardeerde collega Rob Wiedijk.

In P60 zijn  mijn werkzaamheden vrij breed. Ik ben verantwoordelijk voor o.a.  dagelijks reilen en zeilen van de tent, doe de verhuur, een deel van de financiën en ik doe de programmering. 

Met collega programmeurs uit Noord Holland zijn we bezig om NH Pop weer nieuw leven in te blazen, ook heel leuk om te doen.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Pfjoe, dat weet ik eigenlijk niet meer wat dat was. Het zal ongetwijfeld in Drieluik in Zaandam geweest zijn, ben daar jarenlang vrijwilliger geweest, heb achter de bar gestaan, krantjes gemaakt, rondgehangen en heeeeel veel bands gezien. Dat was zo leuk om te doen, daar is mijn grote liefde voor muziek en het programmeursvak ontstaan. No Nukes in Utrecht was wel denk ik het eerste festival, hoor ook vaak dat mensen die ik nu ken daar ook waren; een memorabel festival!

Waar ben je als programmeur van P60 tot nu toe het meest trots op?
Dat het ons gelukt is om een poppodium neer te zetten in Amstelveen, we did it! Toen ik begon sprak ik veel mensen die aardig sceptisch waren, en er van overtuigd waren dat het nooit zou lukken. We zijn aan de slag gegaan en met een hardwerkend superteam en hebben we het wel gefikst!

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Als doorgewinterde ska fan ga ik dan voor een festival met Madness & The Specials.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Heb ooit nog even nagedacht over een studie rechten, iets heeeel anders.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt, die men wellicht niet 1-2-3 bij jou verwacht?
Jee lastige vraag, je mag me altijd wakker maken voor muziek J. Mijn smaak is vrij breed, ook qua programmeren is niks te gek. Jaren geleden hebben we ooit een avond gedaan met Gerard Joling en Marianne Weber. Weet nog goed dat dat nog wel wat kritiek opleverde dat het toch niet passend was voor een poppodium. Ik ben altijd van mening dat je als podium breed moet zijn en voor uiteenlopende groepen programma moet bieden als daar vraag naar is. Ook dit dus, en het was een groot succes!

 

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan...".