Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Gerben Roskam

19-10-2017 | Bron: VNPF

Deze week stelden we zes vragen aan Gerben Roskam, programmeur bij So What! in Gouda. Lees meer over hoe Gerben aan de weg timmert, zijn eerste concert bij Claw Boys Claw en waar hij als programmeur trots op is.

Wie ben je?
Gerben Roskam, sinds 2016 hoofd programma, marketing en productie bij Poppodium So What! in Gouda en ik ben 23 jaar. Hiernaast ben ik de coördinator van Popronde Gouda, landelijk bestuurslid van StukaFest en student music management aan de HKU. Tevens organiseer en/of programmeer ik kleine festivalletjes in Gouda (cap. <1000).

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Hiervoor toch maar even mijn festivalinfo.nl- en last.fm-accounts erbij gepakt.  Helaas kon ik het hier ook niet op vinden. Het concert wat mij nog wel bijstaat, is het concert van Claw Boys Claw in 2008 tijdens het 45-jarig jubileum van So What. Hier mocht ik toen als 14-jarig pikkie met mijn vader mee naar binnen.

Waar ben je als programmeur van So What! tot nu toe het meest trots op?
Als programmeur ben ik op het moment het meest trots op het feit dat So What steeds vaker zichtbaar is in de stad. Wij proberen steeds meer samenwerkingen aan te gaan met andere Goudse cultuurinstellingen en dit komt steeds beter van de grond. Daarnaast ben ik natuurlijk trots dat we dit jaar 55 jaar bestaan en dat alle werkzaamheden nog steeds op vrijwillige basis gebeuren. Dit siert het podium enorm.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Ik zou heel graag het Randstad Jazz Festival weer uit de dood doen herrijzen en dan acts als New Cool Collective, Evil Empire Orchestra, BRUUT gecombineerd met lokaal talent willen programmeren.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Waarschijnlijk iets in de evenementenlogistiek. In deze richting deed ik namelijk een studie, maar hier ben ik mee gestopt sinds ik met het podiumcirquit in aanraking gekomen ben.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Eigenlijk heb ik een hele brede muzieksmaak dus onverwachte muziek zit er niet zo snel tussen. Wat veel mensen niet van mij weten is dat ik erg goed kan gaan op Sonic Syndicate. Dit luisterde ik 10 jaar geleden erg veel, waardoor het voor mij een soort jeugdsentiment heeft.

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan..."