Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Claudia Raven

16-11-2017 | Bron: VNPF

Deze week stelden we zes vragen aan Claudia Raven, artistiek directeur/programmeur van DUCOS Productions. Lees meer over haar werkzaamheden, welk concert voor haar levensbepalend was en voor welke "huilebalk" zij wakker gemaakt mag worden.

Wie ben je?
Ik ben Claudia Raven en artistiek directeur/programmeur van DUCOS Productions. DUCOS Productions is één van de toonaangevende organisaties op het gebied van grootschalige publieksevenementen en festivals, kunst en cultuurmanifestaties, citymarketing events en bedrijfsevenementen. Op dit moment zijn Night at the Park en Parkpop, beiden in Den Haag en Rotterdam Unlimited (Rotterdam) en Latin Weekender (De Peel) de belangrijkste evenementen van DUCOS Productions.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Leuke vraag, want was levensbepalend. Dat was Jethro Tull in Ahoy’ in 1974. Ik was piepjong maar zo gauw ik binnen was dacht ik: wauw dit is te gek!!!!! Een overweldigende ervaring.

Waar ben je als programmeur van Ducos tot nu toe het meest trots op?
Op het concert van Manu Chao in 2013 op het Hofplein in Rotterdam. Episch! Uit alle hoeken van Europa kwam men om hierbij te zijn! Geweldig, wàt n locatie, wát n sfeer!

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Ik loop al jaaaaren achter The Roots aan, maar het mag steeds niet zo zijn :(

Ok dan, op mn wensenlijst, die overigens steeds wijzigt, zou staan:
The Roots (duh)
Willow Smith
Kanye West
N.E.R.D.
Tom Petty
Tom Waits
David Bowie

En vele, vele anderen…..

Uiteraard indien betaalbaar, beschikbaar en niet onbelangrijk, het moet nog leven.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Dan had ik waarschijnlijk waterfietsen verhuurd op Bora Bora (don’t ask ;-)

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Je mag mij wakker maken voor Leonard Cohen, mijn moeder noemde hem de huilebalk, was gelukkig aanwezig op ‘s mans laatste concert in Nederland.  Was geweldig. De laatste tijd kan ik overigens ook wel warm worden van ambient, haha maar dat hangt af van wat ik aan t doen ben ;-p

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan..."