Deze website maakt gebruik van cookies.

Zes vragen aan Bart Jansen

29-11-2017 | Bron: VNPF

Deze week stelden we zes vragen aan Bart Jansen, programmeur van Mezz in Breda. Lees meer over zijn werkzaamheden, welk eerste live concert hem euforie bracht en op welke dvd hij te zien is.

Wie ben je?
Bart Jansen, 29 jaar, geboren en getogen in Eindhoven en sinds 1 augustus programmeur van Mezz in Breda en boeker/manager van Comfort In Sound. Tijdens mijn studie Grafische vormgeving heb ik bij Dynamo in Eindhoven stage gelopen op de communicatie afdeling. Hier merkte ik al gauw dat ik mij meer bemoeide met het programma dan alleen vormgeven. Later heb ik toch de keuze gemaakt om verder te gaan in de creatieve sector. Ik begon aan de studie Advertising op de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Hier studeerde ik in 2013 af. Als DJ draaide ik in Altstadt Eindhoven en zag ik dat er weinig meer geprogrammeerd werd sinds ze geen programmeur meer hadden. Ik stelde voor om een bandje te programmeren en zo werden dit er steeds meer. Met de tips die ik kreeg van de toenmalige programmeur van de Effenaar, Tom Ketelaar, ging ik enthousiast aan de gang met het bouwen naar een fundament in Altstadt. Nu 4,5 jaar later kan ik Altstadt met een goed gevoel achter laten en werk ik sinds 1 augustus voor Mezz als hoofdprogrammeur en marketeer.

Daarnaast heb ik mijn eigen boekingskantoor Comfort In Sound, waar ik o.a. de belangen behartig van de band MOOON. Onlangs hebben zij nog een plaat uitgebracht bij Excelsior Recordings.

Wat was het eerste live concert waar je ooit naartoe ging?
Ik denk Sum 41 in 013. Als ik mij niet vergis in 2003. Ik was daar met mijn zus en een oudere vriend van haar. Wat ik mij nog goed kan herinneren is dat ik het mega spannend vond maar na afloop helemaal in euforie was. Ik kocht een te groot T-shirt met groot de cover van het album ‘Does This Look Infected’.

Waar ben je als programmeur van Mezz tot nu toe het meest trots op?
Ik ben er trots op dat ik Altstadt weer heb opgebouwd als een stabiele plek waar met name nieuwe bands ontdekt kunnen worden. Ik heb o.a. The Slow Show, Tamino, HAEVN, The Sore Losers en Pauw naar Altstadt gehaald. Daarnaast ben ik enorm trots dat ik nu de stap heb gemaakt om voor Mezz te werken. Een unieke plek waar nog meer mogelijkheden zijn om te bouwen. Wat betreft bouwen, als de gemeente een beetje meewerkt gaat Mezz in 2019 verbouwen. Een grote ingreep zou dan zijn dat de kleine zaal vergroot gaat worden naar 200-250 capaciteit. Ik ben nu al voorzichtig bezig om nieuwe spannende acts met potentie naar Mezz te halen. Ik ben er in de korte tijd al trots op dat we lijnen aan het uitzetten zijn waar we met externe partijen samenwerken. ROOTZZ, is er daar eentje van. Een ‘cluster’ programma waar we in een festivalopzet roots, americana en folk acts programmeren met daarnaast een uniek artwork.

Wie zou je ooit nog willen programmeren en/of wat is je gedroomde line-up?
Uiteraard zou ik mijn favoriete band Feeder willen programmeren. Als ze touren reis ik standaard naar Engeland om de band te zien. In 2018 staat weer een tripje gepland. Los daarvan zou ik graag een (cluster) programma willen samenstellen waar een nieuwe (internationale) acts in Mezz zich in de kijker kunnen spelen. Ik geniet enorm van festivals als London Calling, DDW Music, Le Guess Who? maar ook van een Popronde.

Als je geen programmeur zou zijn, wat had je vermoedelijk dan gedaan?
Waarschijnlijk was ik dan toch in de reclame industrie gaan werken. De link met muziek was er dan waarschijnlijk wel ingebleven.

Guilty pleasures bestaan volgens ons niet. Maar, voor welke ‘onverwachte muziek’ mag je ’s nachts worden wakker gemaakt?
Ik vind het nog steeds fantastisch om naar old skool rock bands te luisteren. Ik was vroeger een enorme fan van Peter Pan Speedrock, je ziet mij nog op een dvd van ze vooraan in het publiek. Daarnaast mag je mij altijd wakker maken om nostalgie films te gaan bekijken zoals Back To The Future of The Gremlins. 

Klik hier om de verhalen van de andere programmeurs te lezen in de rubriek "Zes vragen aan..."