Deze website maakt gebruik van cookies.

Tim Knol opent opnamestudio in Gebouw-T

02-12-2011 | Bron: www.gebouw-t.nl

Het podium voor popcultuur Gebouw-T beschikt sinds kort over een professioneel ingerichte opnamestudio. De studio heeft de naam T-Room gekregen en wordt op vrijdag 2 december geopend door singer-songwriter Tim Knol.

Hij verzorgt die avond ook een optreden in de zaal van Gebouw-T. De nieuwe studio en alle andere faciliteiten van Gebouw-T staan ook ter beschikking staan aan de mbo-studenten van ROC Zoomvliet die hier het vak leren. Gebouw-T werkt samen met het ROC en is een werkervaringsplaats en productiehuis voor de mbo-opleidingen Audiovisuele Producties en Podium- en Evenemententechniek.

De nieuwe T-Room studio is een ‘state of the art’ geluidsstudio, voorzien van een compleet gerestaureerde SSL4040E mengtafel die afkomstig is van de Britse omroep BBC. Alle grote artiesten zijn hiermee opgenomen, evenals het concert Live Aid. Waarom is in deze tijd van digitalisering gekozen voor een analoge mengtafel? Hoofd Techniek Cees Snellink: "De oprichter van de legendarische band Weather Report, Joe Zawinul, zei ooit tegen mij: Ik bezit voor een vermogen aan synthesizers die allemaal op hun eigen manier fantastisch klinken. Maar ik componeer mijn muziek op een Steinway vleugel omdat dat het beste werkt." Hij wil maar zeggen: wie op een SSL leert werken heeft het beste instrument tot zijn beschikking. De zaal en overige ruimtes van Gebouw-T zijn modern en professioneel ingericht, onder meer met glasvezel, coax en ethernet verbindingen. De AV-studenten zullen voornamelijk in de studio werken, de PET-studenten voornamelijk in de zaal. In het weekend assisteren ze bij de concerten en dance-events met licht en geluid, zodat er een directe verbinding ontstaat tussen lessen en praktijk.