Sugar Factory sluit haar deuren

7 januari 2019

Vanaf maandag 7 januari 2019 zal Sugar Factory in Amsterdam per direct haar deuren sluiten. De club is niet langer gemachtigd om te exploiteren en heeft faillissement aangevraagd.

De laatste maanden hebben de eigenaren van Sugar Factory alles op alles gezet om het voortbestaan van de club te bewaken, maar de middelen bleken onvoldoende. Vanaf 7 januari 2019 zal de club derhalve na veertien jaar haar deuren moeten sluiten. Het faillissement treft meer dan vijftig personeelsleden en freelancers. De kaartverkoop voor komende optredens en club evenementen, die tot het einde van april gepland stonden, zijn inmiddels gestaakt. De eigenaren van Sugar Factory betreuren dat velen door deze situatie zullen worden gedupeerd.

Op financieel gebied ging het al geruime tijd niet goed met de club annex livepodium, opgericht in 2005 als nachttheater met als doel om livemuziek, theater en clubevenementen samen te brengen. De afgelopen anderhalf jaar heeft Sugar Factory zich hard ingezet om een vernieuwde muzikale lijn uit te zetten, en hoewel de club compleet zelfstandig en zonder subsidies functioneerde bleef de exploitatie dusdanig achter dat de organisatie nu geforceerd is om een faillissement aan te vragen. De eigenaren van Sugar Factory hebben alle opties voor een eventuele doorstart onderzocht maar deze bleken mede door openstaande schulden helaas niet mogelijk.

Lees hier het hele bericht