Deze website maakt gebruik van cookies.

Poppuntgids: een wegwijzer voor elke muzikant en dj in Vlaanderen

20-10-2014 | Bron: Poppunt

Poppunt bundelt dertien jaar knowhow in de Poppuntgids: de meest complete wegwijzer voor dj's en muzikanten in Vlaanderen. 

Hoe stel je de ideale band samen? Moet je je aansluiten bij Sabam om je muziek te beschermen? Hoe bouw je aan een dj-carrière? Waar moet je op letten als je een platencontract wil tekenen? Hoe overtuig je programmatoren om je een plek op hun affiche te geven? Voor wie zich in de muzikale jungle begeeft, ligt het pad vaak bezaaid met vragen. Poppunt staat muzikanten en dj’s al 13 jaar met raad en daad bij in hun muzikale traject.

Poppunts adviseurs Jan Pauly en Yannick H’Madoun stelden de gids samen. “Het boek is opgebouwd rond het traject dat een muzikant aflegt. We beginnen bij het absolute begin: de aankoop van een instrument of gear, de keuze van een naam en de zoektocht naar een repetitiekot”, vertelt Jan Pauly. “Verder in het boek hebben we het over de verschillende opnamemogelijkheden, het aan de man brengen van je muziek, live spelen of draaien, promotie en complexe topics als sociale zekerheid, buitenlandse btw of het kunstenaarsstatuut.” Het boek is de ultieme leidraad voor iedereen die met muziek bezig is in Vlaanderen en zou mogelijk ook interessant kunnen zijn voor de Nederlandse muziek industrie.  

Meer informatie over de Poppuntgids is te vinden op Poppunt.be