Deze website maakt gebruik van cookies.

Podium de Vorstin en RTL Nederland gaan samenwerken in Studio21

27-03-2014 | Bron: Podium de Vorstin

RTL Live Entertainment, bedrijfsonderdeel van RTL Nederland en Podium de Vorstin  gaan een samenwerking  aan om gezamenlijk concerten/evenementen te gaan organiseren in Studio21.

Podium de Vorstin heeft het initiatief genomen tot deze samenwerking om daarmee de mogelijkheid te creëren om de grotere Nederlandse acts en buitenlandse acts  in Hilversum voor publiek te laten optreden. 
Voor Podium de Vorstin is dit interessant omdat daarmee de mogelijkheid ontstaat om  evenementen en concerten te gaan organiseren met een publiekscapaciteit die bijna het dubbele  is van de capaciteit van de eigen concertzaal.
De concertzaal van Podium de Vorstin heeft een maximale capaciteit van 900 (praktisch 850). Studio21 heeft een capaciteit van ruim 1500.
In de afgelopen periode waren er ook concerten van buitenlandse acts zoals Earth, Wind& Fire, Chic & Nile Rodgers, waarvoor de publieke belangstelling veel groter was dan de beschikbare publiekscapaciteit in de Vorstin.
 
Voor RTL Live Entertainment is dit een mooie aanvulling op de bestaande programmering in Studio21. Voor het Mediapark is het ook interessant omdat veel meer mensen en bedrijven kennis maken met het Mediapark en de mogelijkheden voor publieksevenementen.
 
De resultaten van deze samenwerking hopen we vanaf  september 2014  te kunnen presenteren. Op dit moment wordt er al met internationale acts onderhandelt. De eerste resultaten hopen we op zeer korte termijn bekend te kunnen maken.