Deze website maakt gebruik van cookies.

Nominaties European Festival Awards 2014 bekend

06-10-2014 | Bron: VNPF

Vandaag zijn de nominaties voor de European Festival Awards 2014 bekend gemaakt. Onder de genomineerde zitten een aantal Nederlandse festivals, waaronder Best Kept Secret, Le guess who? en PITCH. De Europese festival prijzen zullen op 14 januari 2015 worden uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

De European Festival Awards, worden sinds 2010 uitgereikt en zijn bedoeld voor Europese festivals en hun organisatoren die een belangrijke bijdrage aan de maatschappij leveren. Er zijn prijzen in dertien categorieën.  

 

Onder andere:

Best Major Festival (capaciteit 40,000+) o.a. genomineerd Lowlands en Pinkpop

Best Medium-Sized Festival (capaciteit tussen 10,000 en 39,999) o.a. genomineerd Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole

Best Small Festival (capaciteit minder dan 10,000) o.a. genomineerd PITCH

Best New Festival o.a. genomineerd Down the Rabbit Hole

Best Indoor festival o.a. genomineerd Le guess who? Festival en PITCH

Best European Line-up o.a. genomineerd Best Kept Secret en Pinkpop

 

Je kan tot en met 27 oktober stemmen op de festivals, headliners, nieuwkomers en anthem van het jaar via de site van Festival Awards. De uiteindelijke shortlists met de drie finalisten per categorie worden op 10 november bekend gemaakt. 

Tijdens de prijsuitreiking in januari zullen er ook o.a. prijzen worden uitgereikt voor beste promoter en beste festival volgens artiesten, de genomineerden en winnaars voor deze prijzen worden door een jury bepaald.

In 2013 won Lowlands nog de prijs voor het favoriete Europees festival onder artiesten.