Deze website maakt gebruik van cookies.

Handboek Talentontwikkeling Pop overhandigd aan Marcelle Hendrickx

18-01-2017 | Bron: bkkc.nl

Het eerste exemplaar van het Handboek Talentontwikkeling Pop is op 12 januari 2017 tijdens Eurosonic Noorderslag aangeboden aan Marcelle Hendrickx (wethouder Gemeente Tilburg).

Na 3 jaar ervaring, heeft Proud of the South de ervaringen en methodieken gedeeld in een boekwerk om zodoende andere organisaties in de sector te inspireren en te helpen bij hun eigen inspanningen om talent een stap verder te helpen. Proud of the South is het talentontwikkelingsprogramma van de zes grootste Brabantse poppodia (013, Effenaar, Gebouw-T, Groene Engel, Mezz en W2 Poppodium), in samenwerking met bkkc. Het programma biedt Brabantse artiesten een coachings- en leertraject aan, om ze een flinke duw in de rug te geven bij de volgende stap in hun carriere.

Op donderdag 12 januari werd het eerste exemplaar van Handboek Talentontwikkeling Pop overhandigd aan de wethouder Gemeente Tilburg, Marcelle Hendrickx. De overhandiging vond plaats tijdens Eurosonic Noorderslag, na een panel van de VNPF over talentontwikkeling bij poppodia en -festivals.
 
Acts die deelnemen aan Proud of the South worden voorgedragen door de programmeurs van de Brabantse podia. Zij letten o.a. op kwaliteit, ambitie en kansen. Vervolgens worden deze acts uitgebreid geanalyseerd door een aantal professionals waarna – samen met de act – een persoonlijk traject opgezet wordt. Dat betekent dat de ene artiest vooral gaat werken aan bijvoorbeeld podiumpresentatie en songwriting, terwijl een ander wellicht hulp krijgt bij het opzetten van een gedegen marketingplan. In elk geval heeft elk podium toegezegd elke act minimaal 2 keer te boeken. Jaarlijks maken tussen de 5 en 8 acts kans om te worden geselecteerd.