Deze website maakt gebruik van cookies.

Grote Prijs van Nederland Presenteert Nieuwe Vorm Competitie

17-06-2014

Dinsdag 17 juni wordt het startschot gegeven voor muzikanten om zich aan te melden voor de Grote Prijs van Nederland, categorie Bands en Singer-songwriter. Met deze start luidt de organisatie een nieuwe vorm van de competitie in, waarbij de live rondes worden gekoppeld aan een ontwikkeltraject. 

Naast de voor iedereen vertrouwde kwartfinale, halve finale en finale krijgen alle deelnemende muzikanten in dit traject de kans om hun carrière centraal te laten staan tijdens verschillende coachingsbootcamps en fieldtrips. Daarin is er een belangrijke rol weggelegd voor een team van coaches, bekende Nederlandse muzikanten die vanuit hun ervaring de focus leggen op de ontwikkeling van de liveoptredens. De coaches die binnen deze nieuwe vorm van de Grote Prijs het spits afbijten, zijn Dennis van Leeuwen (Kane), Elle Bandita, Wouter Hamel, Eddy Steeneken (Moke), Marien Dorleijn (Moss) en Llewy Is Sel (Relax). Met de toevoeging van het ontwikkeltraject streeft de Grote Prijs van Nederland er naar een belevenis en leermoment te zijn voor muzikanten in een bredere zin.


Publiek heeft ook een stem! | De Grote Prijs is een juryprijs. Daarbij geldt dat het niet de coaches zijn die bepalen of een artiest doorgaat, maar een professionele jury. Toch kan het publiek ook vanaf de start van de aanmeldperiode haar invloed uitoefenen door via de site van de Grote Prijs een stem te geven aan hun favoriete artiest. Hierin is er een bijzondere rol weggelegd voor het CJP. Met de inzet van twee wildcards per categorie bepalen zij uiteindelijk welke publieksfavorieten doorstromen naar de kwartfinale.

 

Dit jaar twee categorieën: Bands en Singer Songwriter | Aanmelden voor de Grote Prijs van Nederland kan vanaf dinsdag 17 juni in twee categorieën: Bands en Singer Songwriter. Jaarlijks wisselt de competitie haar drie categorieën af. Hiphopacts kunnen zich in juni 2015 weer inschrijven.

De kwartfinales en de halve finales vinden plaats van augustus tot en met november.

De zes overgebleven deelnemers per categorie strijden vervolgens op zaterdag 20 december in (resp.) Paradiso en de Melkweg om de felbegeerde Grote Prijs van Nederland.

Aanmelden voor de Grote Prijs van Nederland kan vanaf dinsdag 17 juni tot en met 13 juli via de website: www.groteprijsvan.nl