Extra aanvraagronde voor balkonscènes Fonds Podiumkunsten

15 april 2021

Het Fonds Podiumkunsten opent opnieuw het loket voor de regeling Balkonscènes.

Klik hier voor meer informatie.
Voor 'dossiervreters' zie hier

Met deze tijdelijke regeling wil het Fonds live ontmoetingen tussen podiumkunstenaars en het publiek ondanks de huidige beperkingen toch mogelijk maken. Daarnaast beoogt het Fonds om zelfstandige makers en uitvoerenden die op dit moment weinig tot geen mogelijkheid hebben hun beroep uit te oefenen de ruimte te geven dat weer te doen. Alles natuurlijk binnen de geldende maatregelen.

In januari ging het loket voor de vierde keer open en werden er 543 projecten gehonoreerd. De gehonoreerde projecten bestaan uit een diverse groep makers die op verrassende plekken een podium hebben gecreëerd.

Beschikbare bedragen en behandelvolgorde
Het maximum aan te vragen bedrag is 7.500 euro. Er is een budget van 2,5 miljoen euro beschikbaar. Omdat we meer aanvragen verwachten dan kunnen worden gehonoreerd, worden alle aanvragen na ontvangst door een notaris in een willekeurige volgorde gezet. De aanvragen worden vervolgens op die volgorde beoordeeld. Eerder indienen betekent dus niet dat er een grotere kans op honorering is.

Aanvraagronde een week open
Het loket gaat op maandag 19 april om 09.00uur open. Aanvragen kan in die week tot en met donderdag 22 april 17.00uur. Je kunt maar één keer een honorering ontvangen. Als je voor deze regeling al eerder subsidie hebt ontvangen, kun je niet nogmaals aanvragen. Om subsidie bij het Fonds aan te kunnen vragen heb je een inlogcode nodig. Deze moet worden aangevraagd en het verwerken van een inlogcode neemt een werkdag in beslag. Vraag daarom uiterlijk woensdag 21 april een inlogcode aan.