Deze website maakt gebruik van cookies.

Ede krijgt poppodium

12-06-2014 | Bron: Entertainment Business

De gemeente Ede heeft een proef gestart met jongerencentrum Perron 31. Binnen die proefperiode, die tot eind 2014 loopt, worden jongeren in de mogelijkheid gesteld om Perron 31 als poppodium te laten fungeren door er concerten te organiseren. In een voor 2015 geplande evaluatie wordt vervolgens bekeken of het poppodium voortgezet gaat worden.

Op basis van een in 2010 gehouden onderzoek, waar uit naar voren kwam dat 29 procent van de Edense jongeren interesse heeft in een lokaal poppodium en 40 procent graag meer popmuziek en festivals in de stad zou zien, zijn de gemeente Ede en welzijnsorganisatie Welstede gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een poppodium. Het idee is nu dat Perron 31 tot het eind van het jaar op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond ruimte in de programmering krijgt voor een muziekprogramma. De proef valt binnen de huidige vergunningen en normen voor sluitingstijden, geluid en veiligheid en stelt lokale jongeren in staat om te  experimenteren met het runnen van een poppodium.

Twaalf keer per jaar mag een groter evenement georganiseerd worden, waarbij de medewerkers van Perron 31 de organiserende jongeren faciliteiten en ondersteuning bieden. “Samen met Welstede zijn we blij dat jongeren door dit initiatief de mogelijkheid hebben om te experimenteren met een poppodium. Zo krijgt het jeugdig talent in Ede nog meer de ruimte, en heeft Ede er weer een mooi initiatief bij. Het poppodium zorgt voor meer reuring en een bruisender stad”, aldus de gemeente.