Deze website maakt gebruik van cookies.

Den Haag wil nieuw poppodium

26-10-2017 | Bron: Algemeen Dagblad

Den Haag wil verder groeien als stad van de popmuziek. De komende jaren moeten er nieuwe poppodia en evenementen komen, net als een platform voor 'Urban Arts' en meer ruimte voor talentontwikkeling. De binnenstad moet nog aantrekkelijker worden met bijvoorbeeld festivals en de vestiging van creatievelingen en muziekbedrijfjes.

Dat staat in de nieuwe Haagse Popnota van wethouder Joris Wijsmuller (HSP, cultuur). De popsector is al decennialang een belangrijk onderdeel van de identiteit van Den Haag, benadrukt hij, en dat moet versterkt worden. De focus ligt niet alleen op beat- en rockmuziek, ook andere muziekgenres krijgen weer meer aandacht.

Tot 2021 trekt het college 280.000 euro uit voor de muzieksector, onder meer om nieuwe initiatieven te onderzoeken en stimuleren. Zo wil Den Haag het popmuseum RockArt vanuit Hoek van Holland binnenhalen.

Het industriegebied Binckhorst wordt herontwikkeld en krijgt nog meer plaats voor culturele activiteiten en muziekevenementen. De plek rond de Pollux Studio's en ook andere locaties in de stad ontwikkelen zich tot ,,broedplaatsen'' voor muziek. De gemeente zal stimuleren om leegstaande panden hiervoor te gebruiken. Verder zijn er plannen voor een nieuw poppodium in het Onderwijs- en Cultuurcentrum (OCC) dat in aanbouw is.

De stad plukt ook financieel de vruchten van de popbranche. Vorig jaar trokken popmuziekactiviteiten ruim 3,6 miljoen bezoekers, van wie 1,4 miljoen mensen van buiten Den Haag komen. In totaal leverde dat bestedingen op van ruim 51 miljoen euro.

Lees hier het hele artikel.