Deze website maakt gebruik van cookies.

Deadline.nl kiest Vera als beste poppodium

21-10-2014 | Bron: Deadline.nl

Culturele jongerensite Deadline.nl heeft WORM als beste filmtheater en Vera als beste poppodium van Nederland gekozen. Dit is gebeurd in het kader van een interactieve culturele kaart van Nederland die de site heeft samengesteld. Hierin worden alle filmtheaters, poppodia en musea op één kaart samengebracht en gerecenseerd. 

 
Filmtheaters
 
Deadline bezocht 31 filmtheaters, van Groningen tot in Maastricht. Recensenten, Tom Franse en Sebastiaan Bas, hebben niet alleen op de sfeer van het theater en de films die ze er draaien gelet, maar ook op de betaalbaarheid van de theaters. Hoe duur is de popcorn, bijvoorbeeld? En wat kost een biertje? En hoeveel ben je gemiddeld kwijt aan een ticket? Hieruit kwam het beste filmtheater van Nederland naar voren: WORM in Rotterdam.
 
‘Knotsgek, ruw en Rotterdams eigenwijs. Het WORM zet met zijn filmtheater de wereld op zijn kop. Filmzalen gebouwd uit vliegtuigen, een cultvideotheek en een filmaanbod die nergens anders te vinden is. Het WORM theater is een pretpark voor filmliefhebbers.’
 
 
Poppodia
 
De recensenten bezochten ook poppodia: van de HMH in Amsterdam tot aan De Nul in Hengelo. Ook hier heeft Deadline gelet op de prijs van het bier, het aanbod en vooral de sfeer. Is het een kille hal of sfeervolle rockzaal? Zij hebben het beste muziekpodium van Nederland hebben gevonden: Vera in Groningen.
 
‘Het programma van Vera blijft, in tegenstelling tot bijna alle podia van Nederland eigen. Opgeteld met de heerlijke Groningse nuchterheid die het podium uitstraalt zorgt dat voor een Muziekpodium waar Nederland trots op mag zijn.’
 
 

Culturele kaart

Vanaf maandag 20 oktober is de culturele kaart online en zal regelmatig worden geüpdatet met nieuwe locaties en recensies.

 

Voor meer informatie Deadline.nl