Deze website maakt gebruik van cookies.

Bronzen Legpenning voor Mano Scherpbier

22-12-2016 | Bron: deventerpost.nl

Mano Scherpbier heeft dinsdag 20 december uit handen van wethouder Robin Hartogh Heys de Bronzen Legpenning van de gemeente Deventer ontvangen. Mano Scherpbier kreeg deze onderscheiding vanwege zijn inzet en betrokkenheid binnen de jongerencultuur in Deventer.

In 1999 was Mano stagiair bij het Burgerweeshuis. Zijn belangrijkste activiteit was het ontwikkelen van een programma om middelbare scholieren meer bij de activiteiten en de programmering van het Burgerweeshuis te betrekken. Het beeld was dat er met name voor 16 - 17 jarigen te weinig te beleven was in de stad. Mano heeft toen Do It! ontwikkeld. Een geweldige klus met resultaat dat nu in poppodia in heel Overijssel draait.

Burgerweeshuis
Toen de directeur Rob Kramer de jonge stagiair vroeg wat hij wilde worden als hij later groot was, zei Mano direct: directeur, jouw baan dus. Mano is zo rechtstreeks vanuit zijn school in een klein en steeds groter dienstverband gerold en werkte gedurende 2 jaar half voor het productiehuis Oost Nederland en half voor het Burgerweeshuis.

Hij vormde samen met Pascal Bouma, die helaas veel te jong is overleden, en de hoofden techniek, de hardcore crew die het Burgerweeshuis trok. Hij was het die de contacten met de scholen en leerlingen zorgvuldig opgebouwd en bewaakt heeft en kent nog veel leerlingen van toen die nu allemaal in bandjes en andere projecten terecht gekomen zijn. Daar is hij trots op.

Festivals
Mano heeft veel talenten gescout, gesteund en zien groeien. Hij heef het afgelopen anderhalf decennium veel betekend voor de (jongeren)cultuur in Deventer. De drijvende kracht achter een groot aantal activiteiten. Opvallend zijn projecten als New Arts, samen met de Leeuwenkuil, festivals zoals ‘Hoogtevrees’ tijdens Deventer op Stelten, de Grote Kick Off bij de start van het nieuwe studie en culturele seizoen op het Grote Kerkhof en concerten van topartiesten als Solomon Burke en de Dijk in de Lebuinuskerk.

Mano is hartelijk en betrokken bij zijn mensen, kan een beslissing nemen, maar ook luisteren. Een man met een groot hart voor muziek en voor de Eagles.